Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sebastian Ghiță, pus sub control judiciar: "Această problemă trebuie să ajungă în Parlament!"

Sebastian Ghiță, pus sub control judiciar: "Această problemă trebuie să ajungă în Parlament!"

Sebastian Ghiță, pus sub control judiciar: "Această problemă trebuie să ajungă în Parlament!"
06 Sep 2016   •   19:24

Deputatul Sebastian Ghiță a părăsit sediul DNA Ploiești, unde a fost audiat în noul dosar al lui Victor Ponta, în jurul orei 19:20. Ghiță a explicat că are interdicție de a comunica cu presa sau de a lua contactul cu martorii din dosar.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de deputatul Sebastian Ghiţă, acuzat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

“Eu cu controlul judiciar sunt obișnuit. Pare să fi devenit o chestiune care o ceri, n-o ceri, ți se dă. Nu pot să mă refer la conținutul dosarului. Am interdicția de a discuta în mass-media despre dosar. Și să iau legătura cu martorii din dosar. Încurajez pe orice cetățean să își exercite drepturile și să avem speranța și încrederea că ÎCCJ va veni și va face justiție. Oricâte eforturi facem noi, politicienii, răspunderea este la judecătorii și nu putem decât spera că dânșii vor veni să echilibreze acest fel de a privi societatea astăzi. Cred că orice cetățean are dreptul să gândească liber și să spună liber ce gândește despre absolut orice lucru și că nu trebuie să i se facă dosar, nu trebuie să fie închis, să i se fabrice probe și măcar cu acest lucru trebuie să fim de acord toți.”

De asemenea, Ghiță a explicat că are de gând să vorbească, miercuri, cu liderii partidelor parlamentare, în legătură cu interdicțiile dispuse de procurori în dosare.  

“Mâine am să îi contactez pe toți liderii parlamentari și să aduc această problemă a interzicerii acestei comunicări în Parlamentul României. Această problemă trebuie să ajungă în Parlamentul României și chiar dacă nu vom avea viteza de a legiui această inițiativă, măcar să avem o declarație comună în acest sens – orice cetățean are dreptul să vorbească. Altfel vom fi luați de pe stradă și să fim închiși pentru nimic.”

----------------------------

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi după-amiază la sediul DNA Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul în care fostul premier Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală. 

Citește și: Victor Ponta, sub control judiciar. Fostul premier va contesta măsura

Sebastian Ghiţă a declarat, marţi după-amiază, la intrarea în sediul DNA Ploieşti unde va fi audiat în dosarul lui Victor Ponta, că nu i-a dat bani fostului premier britanic Tony Blair. 

Întrebat dacă a dat bani pentru PSD, acesta a spus că a dat doar sumele publicate în Monitorul Oficial. 

De asemenea, întrebat cu privire la suma de 220.000 de euro despre care procurorii spun că Victor Ponta a primit-o pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga, Sebastian Ghiţă a negat că ar avea vreo legătură cu aceşti bani. 

"Nu am dat 225.000 de euro niciunui partid, nici lui Tony Blair, nici plus, minus, nu am dat eu, Sebastian Ghiţă, niciodată aceşti bani", a spus Ghiţă, răspunzând unei întrebări. 

Procurorii anticorupţie spun că Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga. 

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi", se arată într-un comunicat al DNA. 

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, mai arată DNA. 

Surse apropiate anchetei spun că personalitatea politică străină despre care este vorba în acest caz ar fi fostul premier britanic Tony Blair.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close