Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sebastian Ghiţă urmează să fie audiat luni prin videoconferinţă în dosarul Ponta-Blair

Sebastian Ghiţă urmează să fie audiat luni prin videoconferinţă în dosarul Ponta-Blair

Sebastian Ghiţă urmează să fie audiat luni prin videoconferinţă în dosarul Ponta-Blair
22 Mai 2017   •   07:54

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, urmează să fie audiat luni, prin videoconferinţă, într-o şedinţă secretă, la instanţa supremă, în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în care este urmărit penal şi fostul premier Victor Ponta, anunță news.ro.

Audierea a fost iniţial programată să aibă loc miercurea trecută, dar Ghiţă a refuzat să dea declaraţii, invocând faptul că nu este asistat în Serbia de către avocatul ales de el.

Aflat în arest preventiv la Belgrad, Sebastian Ghiţă a intrat în direct cu autorităţile judiciare din România miercuri după-amiază, într-o videoconferinţă, în cadrul unei şedinţe secrete care a avut loc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El ar fi trebuit să răspundă întrebărilor în cadrul şedinţei de judecată în dosarul în privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în care este urmărit penal şi fostul premier Victor Ponta.

Vineri, Ghiţă a fost audiat la Belgrad în vederea extrădării. El a refuzat, însă, extrădarea şi a făcut referire la persecuţii politice. De asemenea, avocatul său a cerut înlocuirea detenţiei cu arestul la domiciliu, o decizie fiind posibilă în această săptămână.

Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita audiere
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close