Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şefa CSM, despre acuzaţiile judecătoarei Camelia Bogdan: „Organele judiciare în drept să îşi facă datoria”

Şefa CSM, despre acuzaţiile judecătoarei Camelia Bogdan: „Organele judiciare în drept să îşi facă datoria”

Şefa CSM, despre acuzaţiile judecătoarei Camelia Bogdan: „Organele judiciare în drept să îşi facă datoria”
Sursa foto: Foto: luju.ro
03 Mar 2017   •   13:34

Şefa CSM Mariana Ghena a răspuns acuzaţiilor aduse de judecătoarea Camelia Bogdan, care a solicitat redeschiderea unui dosar penal care o vizează. Preşedintele CSM a declarat că, din punctul său de vedere, acest caz este definitiv închis.

„Consideraţi că nu aţi pronunţat acel nume pentru că vorbim de o persoană. Orice persoană poate face plângere. Numai că orice persoană trebuie să indice, să contureze împrejurările pe care le cunoaşte şi modul în care a luat cunoştinţă de ele şi veracitatea acelor susţineri astfel încât să poată învesti un organ de cercetare. Justiţia înseamnă dreptate, domnilor. Ştiţi că oricine are cunoştinţă că s-a săvârşit o infracţiune poate şi chiar are obligaţia să sesizeze organele judiciare. S-o facă cine consideră că are informaţii, date, probe că aşa stau lucrurile”, a declarat Mariana Ghena, potrivit Adevărul.

„De vreo 12 ani, presa a luat în discuţie şi m-a alintat cu acest subiect care este definitiv închis printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în sensul respingerii împotriva unor ordonanţe de neîncepere a urmăririi penale care au făcut obiectul unor examinări tocmai pe problema pe care a reclamat-o sau vrea să o reclame o anumită persoană. Nu am niciun fel de problemă. Organele judiciare în drept să îşi facă datoria”, a mai declarat preşedintele CSM.

 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close