Antena 3 CNN Actualitate Justiție Anunțul despre demisie făcut în această seară de Laura Codruța Kovesi. E oficial!

Anunțul despre demisie făcut în această seară de Laura Codruța Kovesi. E oficial!

Anunțul despre demisie făcut în această seară de Laura Codruța Kovesi. E oficial!
de M.Z.    |    27 Mar 2017   •   19:50

UPDATE 18.08 - Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus luni, după întâlnirea cu ministrul Justiției, că acesta nu i-a cerut demisia.

Kovesi nu a dorit să dea multe detalii despre întâlnirea cu șeful de la Justiție.

”Nu doresc să dau detalii despre întâlnire, veți afla de la domnul ministru. Nu mi-a cerut demisia, nu am de gând să demisionez”, a spus Laura Codruța Kovesi, la ieșirea de la întâlnirea cu ministrul Tudorel Toader.

Întrebată dacă a acţionat corect în ceea ce priveşte instrumentarea dosarul privind OUG 13, Kovesi a răspuns: "Întotdeauna am acţionat corect". 

----------------------------

Știrea inițială 17.30

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a venit luni după-amiază la sediul Ministerului Justiției, unde s-a întâlnit cu ministrul Tudorel Toader.

Șefa Direcției Naționale Anticorupție nu a dorit să facă declarații la venire.

Laura Codruța Kovesi a venit cu un teanc de documente, cel mai probabil cele referitoare la OUG 13.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, urmează să facă publice miercuri rezultate evaluării lui Kovesi și a procurorului general, Augustin Lazăr.

Informațiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Anunțul referitor la această evaluare a fost făcut pe 12 martie, la Antena 3, chiar de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în contextul scandalului referitor la anchetarea Ordonanței 13.”Voi face o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua”, a spus atunci ministrul Tudorel Toader.

CCR: DNA nu avea competenţa să facă cercetări penale privind oportunitatea şi legalitatea OUG 13.

Curtea Constituțională a decis că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit competențele atunci când a început anchetarea Guvernului Grindeanu pe tema unor acte normative.

Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind că Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close