Antena 3 CNN Actualitate Justiție Șeful Inspecției Judiciare, dezvăluiri despre protocolul cu SRI

Șeful Inspecției Judiciare, dezvăluiri despre protocolul cu SRI

Șeful Inspecției Judiciare, dezvăluiri despre protocolul cu SRI
27 Mar 2019   •   13:53

Lucian Netejoru, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, a vorbit în fața CSM, acolo unde a fost audiat în vedere obţinerii unui nou mandat.

Neteojoru a fost întrebat de judecătoarea Evelina Oprina în legătură cu protocolul încheiat de Inspecţia Judiciară cu SRI şi efectele acestui protocol anterior denunţării lui.

"Acest protocol încheiat între IJ şi SRI nu are nimic în comun cu celelalte protocoale care fac chiar și obiectul unui control aflat în faza de finalizare la IJ. Au existat informări despre abateri disciplinare. Au fost simple surse, pentru a vedea dacă este cazul sau nu ca IJ să se sesizeze din oficiu. Ca efecte ale acestui protocol pot să va spun că în niciuna dintre procedurile disciplinare, IJ nu a folosit aceste informații. O dovadă este că nu a fost exercitată nicio acțiune disciplinară pe baza acelor informații. IJ nu a trimis nici din oficiu, nici la solicitarea SRI informații cu privire la cauzele aflate pe rolul IJ, indiferent de stadiul în care acestea s-ar fi aflat. Trebuie să afirm foarte clar că SRI nu a solicitat niciodată IJ informații cu privire la vreo lucrare. De aceea am apreciat că nu ar reprezenta o vulnerabilitate aceste informări care au fost extrem de sporadice, ca frecvență, la intervale deosebite", a afirmat Lucian Netejoru.

×
Parteneri
Vreme severă în România! Ploi torențiale, furtuni și grindină
x close