x close

Şerban Nicolae a depus un amendament la proiectul de lege privind graţierea: Nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea la închisoare câte trei în pat

de S.T.    |    06 Mar 2017   •   19:14
Şerban Nicolae a depus un amendament la proiectul de lege privind graţierea: Nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea la închisoare câte trei în pat Foto: Agerpres

Senatorul PSD Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice, consideră că de proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse în varianta amendată de el ar putea beneficia aproximativ 2.700 de persoane.

„Eu am făcut propuneri în mod formal, ele sunt la comisie, le discut cu comisia, presa este de faţă. Dacă eu le-aş discuta înainte cu presa e ca şi cum eu aş umbla cu opinia publică înainte să le discut cu colegii din comisie. (...) Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară. (...) Dacă România va fi obligată să plătească despăgubiri va plăti, şi pentru corupţi, şi pentru evazionişti, pentru toate categoriile de infractori. (...) Am o cifră estimativă, undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei graţieri, deci o cifră de sub 10% de persoane aflate în sistemul de detenţie în România. Faţă de cele peste 8.000 de persoane aflate în plus faţă de disponibilul din penitenciar chiar şi aşa în condiţii precare eu cred că nu este o cifră foarte mare. De altfel, la ultima graţiere colectivă în România, au ieşit 3.000 de persoane. Nu există niciun element în societate care să ducă la concluzia că societatea a fost înspăimântată, că a fost înfricoşată de faptul că vor ieşi criminalii, violatorii, tâlharii la drumul mare din închisoare şi că ar fi cineva în pericol”, a afirmat luni Şerban Nicolae.

Senatorul Şerban Nicolae a depus, luni, la Comisia juridică o serie de amendamente la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Aceste amendamente prevăd, printre altele, că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la trei ani inclusiv; pedepsele de până la şapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mic de trei ani; parţial, cu trei ani, pedepsele de până la şapte ani inclusiv, a căror efectuare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mare de patru ani.

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, iniţiat de Guvern, va fi dezbătut marţi pentru raport în Comisia juridică a Senatului.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

inchisoare legea gratierii Serban Nicolae
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati