Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şerban Nicolae revine: Amendamente la statutul magistraţilor

Şerban Nicolae revine: Amendamente la statutul magistraţilor

Şerban Nicolae revine: Amendamente la statutul magistraţilor
de M.Z.    |    16 Mai 2017   •   19:33

Senatorul PSD Șerban Nicolae revine cu amendamente la Legea răspunderii magistraților, printr-o serie de modificări ale articolele privitoare la răspunderea judecătorilor și procurorilor, din Legea 303/2004 privind statutul magistraților. 

Procurorii nu vor mai avea același statut cu judecătorii în cazul anchetelor penale, necesitatea existenței încuviințării CSM pentru reținere, arestare ori percheziție fiind doar pentru judecători, potrivit Luju.ro.

Cele mai importante amendamente vizează răspunderea pecuniară a judecătorilor și procurorilor care comit nu doar erori judiciare, ci și fapte de natură să cauzeze prejudicii, în sensul că statul, prin Ministerul Finanțelor, va avea obligația să se îndrepte cu acțiune în regres împotriva magistratului aflat în culpă. 

Până în prezent, statul “se poate” îndrepta cu acțiune în regres, alternativa care a făcut că niciun funcționar al statului să nu inițieze vreodată o asemenea acțiune.

Amendamentele senatorului PSD Șerban Nicolae la Legea 303/2004, prezentate marți, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, în clipul video de mai jos.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close