Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sorin Roșca Stănescu dă statul român în judecată, după publicarea protocolului SRI-PG-ÎCCJ

Sorin Roșca Stănescu dă statul român în judecată, după publicarea protocolului SRI-PG-ÎCCJ

Sorin Roșca Stănescu dă statul român în judecată, după publicarea protocolului SRI-PG-ÎCCJ
18 Iun 2018   •   13:48

Serviciul Român de Informații a declasificat, luni, protocolul de cooperare între SRI, Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetul General.

Protocolul arată că cele trei instituții se obligau să își coreleze activitățile privind strângerea de informații, dar și să schimbe date și documente.

Citește și: SRI a publicat protocolul cu Parchetul General şi Instanţa Supremă. Ce conține textul înțelegerii secrete

Analistul Sorin Roșca Stănescu spune că protocolul este „ticălos” și a anunțat că va da statul român în judecată la CEDO și va cere despăgubiri pentru aplicarea acestuia în dosarul său.

„S-a dat atât de greu drumul acestui protocol pentru că el este punctul de plecare a numeroase prcese. Eu v-am anunțat că sunt primul care va da în judecată statul român și voi cere despăgubiri, pentru că în baza acestui protocol am fost urmărit și condamnat pe nedrept pentru o presupusă infracțiune. Am așteptat ca acest protocol să fie desecretizat pentru a putea acționa”, a spus Sorin Roșca Stănescu.

×
Subiecte în articol: stat judecata
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close