Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sunt disperaţi! Secţia de Investigare a Magistraţilor, denunţată la Curtea de Justiţie

Sunt disperaţi! Secţia de Investigare a Magistraţilor, denunţată la Curtea de Justiţie

Sunt disperaţi! Secţia de Investigare a Magistraţilor, denunţată la Curtea de Justiţie
11 Feb 2019   •   11:58

Manevră incredibilă a două asociaţii apropiate sistemului, dintre care ONG-ul deţinut de procuroarea DNA Alexandra Lăncrănjan, şi Secţia de Contencios Administrativ de la Curtea de Apel Piteşti. 

După ce au acţionat în judecată CSM, pentru că a emis două Hotărâri prin care a aprobat Regulamentele de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere şi de execuţie la nivelul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ONG-urile cu pricina au cerut şi au obţinut sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a întregii secţiuni din Legea nr. 304/2004, privind Organizarea Judiciară, care face referire la înfiinţarea, organizarea şi rolul Secţiei pentru magistraţi din Parchetul General.

Secţiune care, de altfel, a fost atacată, la pachet cu legile Justiţiei, anul trecut, în mai multe rânduri de către ÎCCJ, de Opoziţie şi de Klaus Iohannis.

Însă spectaculos este faptul că disperarea celor din sistem cărora le tremură pantalonii din cauza acestei Secţii speciale a mers până acolo încât au cerut instanţei sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu cinci întrebări, la care instanţa continentală trebuie să răspundă urgent, întrebări al căror răspuns ar trebui să inducă ideea că România nu are dreptul să legifereze înfiinţarea unui astfel de organism de anchetare a abuzurilor din justiţie. Asta, în condiţiile în care, până anul trecut, la nivelul DNA funcţiona exact o secţie care “paradea” judecătorii şi procurorii, pe rolul acestei structuri fiind identificate nu mai puin de 300 de cauze penale care vizau magistraţii din România.

Detalii, pe jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close