Antena 3 CNN Actualitate Justiție CSM a avizat revocarea din DNA a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga

CSM a avizat revocarea din DNA a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga

CSM a avizat revocarea din DNA a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Iul 2017   •   18:25

UPDATE 18.25 - Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit News.ro.

Decizia a fost luată după audierea celor doi în şedinţă secretă.

Procurorul Doru Ţuluş a spus, la ieşirea de la CSM, că Laura Coduţa Kovesi nu l-a iubit niciodată, că "epurările din DNA se fac pe criterii subiective" şi că în ultimul an Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns o "caricatură".

De cealaltă parte, procurorii Țuluș și Iorga au sesizat Inspecția Judiciară, acuzând-o pe Kovesi că se implică în scandalul înregistrărilor din DNA.

----------------------------

Știrea inițială 17.37

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz, marți, pentru revocarea celor trei procurori, Doru Țuluș, Mihaela Iorga Moraru și Nicolae Marin, potrivit unor surse, citate de Antena 3. Revocarea fusese cerută de Laura Codruța Kovesi. 

Informația a fost dezvăluită la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Cei trei procurori au acuzat că nu au putut să se apere.

Avizul CSM este unul consultativ, decizia finală urmând să fie luată în plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis marţi ca audierea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga să se facă în şedinţă secretă.

Procurorii Doru Ţuluş, Mihaela Iorga Moraru şi Marin Nicolae le-au trimis un memoriu judecătorilor CSM prin care arată că testarea poligraf a unui magistrat poate deschide calea către vulnerabilizarea procurorilor după ce s-a solicitat acest lucru în dosarul privind înregistrările.

Procurorii Ţuluş, Iorga şi Nicolae au cerut sprijinul CSM în conflictul cu Laura Codruţa Kovesi. 

De cealaltă parte, și șefa DNA Laura Codruța Kovesi a cerut CSM revocarea din funcție a procurorilor Mihaela Iorga şi Doru Ţuluş, ca urmare a unor neînţelegeri referitoare la dosarul deschis ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări dintr-o şedinţă a CSM.

Citiți și Surse: Alți cinci procurori vor să plece din DNA

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close