Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tăriceanu a ieșit de la Parchetul General. Liderul ALDE, audiat într-un dosar de abuz în serviciu

Tăriceanu a ieșit de la Parchetul General. Liderul ALDE, audiat într-un dosar de abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu a ieșit, marți după-amiază, de la Parchetul General.  Liderul ALDE a fost audiat într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu, în cazul menținerii în funcție a senatorului Cristian Merciu, declarat incompatibil de ÎCCJ.

Tăriceanu a ieșit de la Parchetul General. Liderul ALDE, audiat într-un dosar de abuz în serviciu
10 Mar 2020   •   17:42

Dosarul vizează perioada în care a fost președinte al Senatului, iar anchetatorii îl cercetează pentru că nu a pus capăt mandatului unui senator, aflat în incompatibilitate.

"Dosarul este legat de situaţia de incompatibilitate a unui membru al Senatului şi, sigur, procurorii cred că fac o confuzie. Ei consideră că preşedintele Senatului este şeful Senatului. 

Preşedintele Senatului nu are decât un singur vot şi trebuie să respecte anumite etape procedurale care presupun, în mod obligatoriu, desemnarea de către Biroul permanent a Comisiei juridice pentru analiza dosarului, Comisia juridică trebuie să facă un raport, pe care ulterior trebuie să-l supună votului plenului Senatului", a explicat președintele ALDE, în trecut.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close