Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul general al României este acuzat că foloseşte tertipurile legii pentru a trage de timp până la încheierea mandatului. Ministrul Justiției: „Cred că e limpede pentru toată lumea”

Procurorul general al României este acuzat că foloseşte tertipurile legii pentru a trage de timp până la încheierea mandatului. Ministrul Justiției: „Cred că e limpede pentru toată lumea”

Procurorul general al României este acuzat că foloseşte tertipurile legii pentru a trage de timp până la încheierea mandatului. Ministrul Justiției: „Cred că e limpede pentru toată lumea”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
13 Dec 2018   •   14:30

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, „trage de timp” până la finalizarea mandatului său din 2019 pentru a-şi activa pensia de magistrat, a declarat joi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Toader a sugerat că acţiunile întreprinse de Lazăr pentru a contesta decizia de revocare a sa din funcţie sunt „pe persoană fizică”.

„Eu n-am evaluat persoana fizică, am evaluat procurorul general. Cred că e limpede pentru toată lumea. Tot limpede este şi faptul că procedural foloseşte (n.r. - Lazăr) tertipurile şi posibilităţile legii de a trage de timp, cu speranţa finalizării mandatului, cred, în 19 aprilie la anul. Dovadă - faptul că s-a dus la Alba Iulia acasă, unde locuieşte persoana fizică, şi nu s-a dus la instanţa de control administrativ din Bucureşti, unde îşi are sediul persoana juridică pe al cărui conducător l-am evaluat. Doi - n-a evocat neconstituţionalitatea legii şi competenţele procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilemă dacă poate sesiza instanţa de control pe persoană fizică sau în numele persoanei juridice. Concluziile le trageţi şi dumneavoastră”, a declarat Toader la Parlament.

×
Subiecte în articol: tudorel toader lege mandat Augustin Lazar
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close