x close

Tribunalul București suspendă programul cu publicul. Procesele sunt amânate până în luna mai

11 Mar 2020   •   18:59
Tribunalul București suspendă programul cu publicul. Procesele sunt amânate până în luna mai

Preşedintele Tribunalul Bucureşti, Laura Radu, a decis, miercuri în contextul prevenirii răspândirii epidemiei cu noul coronavirus să fie suspendat programul cu publicul. Toate actele vor fi trimise prin poștă și on line. Se vor judeca doar cauzele urgente, celelalte dosare vor primi termene noi în luna mai. 

Tribunalul Bucureşti şi judecătoriile arondate înregistrează un flux deosebit de mare de persoane, circa 3000 pe zi, potrivit  unui comunicat transmis miercuri. 

Ca urmare conducerea Tribunalului București a luat următoarele măsuri: 

* Programul cu publicul se suspendă în perioada 12 - 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică permise de lege (email, fax), urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmis prin poştă, dacă este solicitat.

* În cauzele aflate pe rol în perioada 12 - 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte.

* La fixarea orelor se va ţine seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea şi igienizarea sălilor de şedinţă.

* În acest context, la nivelul fiecărei secţii a Tribunalului Bucureşti în perioada 12 - 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, sunt stabilite următoarele cauze care vor fi judecate în perioada menţionată: măsuri preventive, cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi urgente, cauze cu arestaţi în materie penală, cauze urgente în materie civilă (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii în conformitate cu art.100 din Legea nr.272/2004, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare, grevă, achiziţii publice privind produse medicale).

* În celelalte cauze, cu respectarea termenului rezonabil de soluţionare a cauzelor, se va fixa primul termen de judecată începând cu luna mai 2020 sau, după caz, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecată acordate începând cu 12 martie până la 30 aprilie inclusiv, pentru o dată ulterioară, cu înştiinţarea în timp util a părţilor şi participanţilor. Aceste dispoziţii nu sunt aplicabile în cauzele urgente menţionate.

 * În dosarele care vor fi judecate în perioada precizată, se va proceda, în măsura în care este posibil, la audierea în sistem de videoconferinţă şi, în vederea protejării sănătăţii publice, se va evalua posibilitatea declarării şedinţei nepublice.

 * Accesul justiţiabililor în incinta instanţei va fi permis doar la ora fixată pentru judecarea cauzei în care participă, fiind stabilite cauze pe ore, cu anunţarea părţilor telefonic sau prin alte mijloace de comunicare.
 

Citeşte mai multe despre:

Tribunalul Bucuresti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati