Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, anunț înaintea moțiunii: „Eu nu sunt parlamentar. Nu știu dacă ar trebui să particip”

Tudorel Toader, anunț înaintea moțiunii: „Eu nu sunt parlamentar. Nu știu dacă ar trebui să particip”

Tudorel Toader, anunț înaintea moțiunii: „Eu nu sunt parlamentar. Nu știu dacă ar trebui să particip”
de Claudia Simion    |    06 Mar 2019   •   10:16

Mai sunt doar câteva ore până când deputaţii vor decide dacă Tudorel Toader va rămâne în fruntea ministerului Justiţiei. Se votează moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!", iniţiată de PNL şi USR. UDMR a anunţat deja că nu îl va susţine pe Toader la vot, iar PSD nu a dat un raspuns clar în această privință.

„Eu nu sunt parlamentar și nu știu dacă ar trebui să particip pentru că ce aș face? Mă duc în Parlament și mă uit cum votează ceilalți?”, a spus ministrul. 

Întrebat ce mesaj are pentru acei magistrați care nu au fost de acord cu OUG 7 și cu modificările făcute și adoptate, ministrul Justiției a spus că „la Guvern, doamna premier a avut o întrevedere cu președinta CSM, președinta Asociației Procurorilor din România, președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din României, procurorul-șef de la Secția Specială privind Infracțiunile din domeniul Justiției, șeful Inspecției Judiciare, și acolo au fost convenite, adică și-au exprimat acordul față de cele cinci modificări pe care le-am propus ieri. Votul a fost dat per ansamblu și nu pe cele cinci soluții pe care orice magistrat și le-a dorit și le-am adoptat”. 

„Sunt convins că avizul negativ (c.n. dat de CSM) exprimă dorința de a abrogare și a altor soluții din Ordonanță, cât a mai rămas ea”, a mai spus Toader. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: parlamentar tudorel toader
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close