Antena 3 Actualitate Justiție Tudorel Toader anunță un val de procese. Achitările pot fi revizuite după OUG privind contestația în anulare

Tudorel Toader anunță un val de procese. Achitările pot fi revizuite după OUG privind contestația în anulare

de S.T.    |    21 Ian 2019   •   09:14
Tudorel Toader anunță un val de procese. Achitările pot fi revizuite după OUG privind contestația în anulare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, referindu-se la OUG privind contestaţia în anulare, că o astfel de contestaţia va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnaţi de complete nelegal constituite, precizând însă că sunt vizate atât condamnările, cât şi achitările.

Tudorel Toader a spus că, în cazul în care va fi emisă OUG pentru rejudecarea proceselor, vor fi revizuite toate soluţiile completelor de cinci judecători de la ÎCCJ, chiar şi cele în care au fost pronunţate soluţii de achitare.

Contestaţia în anulare în privinţa achitărilor poate fi făcută de procuror. 

„Un lucru pe care nu l-aţi subliniat - Eu m-am referit la toate cauzele pronunţate definitiv de complete nelegal constituite şi nu doar la cauzele în care cei judecaţi au fost condamnaţi. Toate. Condamnaţi sau achitaţi, procesul derulat în faţa unor complete nelegal constituite vor trebui să urmeze acelaşi regim. Sigur, o anumită stare de aşteptare pot avea cei condamnaţi, în speranţa că în contestaţia în anulare se poate ajunge la altă soluţie, dar în opinia mea, trebuie şi pot să fie preocupaţi şi cei care au fost achitaţi de complete”, a subliniat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close