Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, despre reacţia Ambasadei SUA privind legile justiţiei: Firesc ar fi ca o îngrijorare să fie şi motivată

Tudorel Toader, despre reacţia Ambasadei SUA privind legile justiţiei: Firesc ar fi ca o îngrijorare să fie şi motivată

Tudorel Toader, despre reacţia Ambasadei SUA privind legile justiţiei: Firesc ar fi ca o îngrijorare să fie şi motivată
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Aug 2017   •   21:29

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi seară, referindu-se la reacţia Ambasadei SUA privind propunerile de modificare a legilor justiţiei, că firesc este ca o îngrijorare care a fost exprimată să fie şi motivată. 

„A exprima o îngrijorare firesc apare să fie şi motivată, or, în această prezentare a stării de îngrijorare, eu nu am văzut care sunt fundamentele, care este motivul acestei stări de îngrijorare. Nu cred că starea de îngrijorare vine din faptul că durata mandatelor celor cu funcţii de conducere se va schimba din 3 ani în 4 ani. Nu este vorba de prelungirea mandatelor în curs, pentru că e un principiu general constituţional care spune că o lege care modifică o altă lege nu modifică mandatele în curs. Nu cred că starea de îngrijorare poate să vină din faptul că un magistrat care se pensionează astăzi, care în timpul activităţii profesionale are un apartament în centrul Bucureştiului şi pentru care plăteşte o chirie de 50 de lei sau maximum 94 de lei... Vine o vreme pentru fiecare, beneficiul locativ rămâne soţului supravieţuitor iar după soţul supravieţuitor rămâne şi copiilor acestuia. Nu cred că acesta este un temei pentru o stare de îngrijorare”, a spus Toader la un post de televiziune. 

Ministrul justiţiei a catalogat drept "dur" termenul de îngrijorare folosit de reprezentanţii Ambasadei SUA în mesajul făcut public pe această temă. 
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close