x close

Tudorel Toader explică decizia de a nu introduce un prag în cazul abuzului în serviciu. Ce i-a răspuns lui Florin Iordache

05 Apr 2017   •   10:26
Tudorel Toader explică decizia de a nu introduce un prag în cazul abuzului în serviciu. Ce i-a răspuns lui Florin Iordache Foto: gov.ro

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a susținut astăzi o conferință de presă, unde a vorbit, printre altele, de decizia sa de a nu propune un prag în cazul abuzului în serviciu, în viitoarele propuneri legislative privind modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală.

"Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Porcedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Modificările la cele două coduri vizează strict, aşa cum am mai declarat, punerea de acord a codurilor cu deciziile Curţii Constituţionale, nimic mai mult, nimic mai puţin. Am făcut modificările pentru punerea în acord atât cu deciziile de admitere pur şi simplu şi sunt şi cele interpretative", a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader i-a răspuns și fostului ministrul al Justiției, Florin Iordache, care a criticat această decizie, spunând că este o interpretare proprie a deciziilor CCR.

”Știu despre ce vorbesc, pentru că atunci eram judecător al CCR (...) Voi propune ca proiectul de lege să ajungă în dezbatere publică, apoi în procedură parlamentară. Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul Florin Iordache, poate să intervină asupra textului de lege în limitele constituționale” a explicat Tudorel Toader.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati