Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader: Nu judecaţi proiectul de modificare a legilor Justiţiei, aşteptaţi forma finală

Tudorel Toader: Nu judecaţi proiectul de modificare a legilor Justiţiei, aşteptaţi forma finală

Tudorel Toader: Nu judecaţi proiectul de modificare a legilor Justiţiei, aşteptaţi forma finală
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
06 Oct 2017   •   12:50

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a răspuns, vineri, la Universitatea din Craiova, celor nemulţumiţi de proiectul de modificare a legilor Justiţiei, spunându-le să aştepte forma finală.

Toader a fost rugat de jurnalişti să dea un răspuns, ca profesor, studenţilor la drept, nemulţumiţi de legile Justiţiei propuse chiar de el.

Ministrul a declarat că proiectul nu este în formă finală, adăugând că acesta este şi motivul pentru care nu a solicitat avizul Comisiei de la Veneţia.

„Le-aş spune să aştepte forma finală, să nu judece formele intermediare. Ieri am auzit o voce la Radioul Public, n-am recunoscut-o, cred că era un jurist, care întreba de ce nu am solicitat avizul Comisiei de la Veneţia, din august, mai demult, pentru că între timp ajunge şi acesta? Este un singur motiv, că nu ceri avizul decât atunci când ai forma finală a proiectului de lege, nu ceri avizul, dacă o soluţie legislativă poate să mai primească modificări. Dacă se modifică de cinci ori, ceri de cinci ori avizul? Atunci, ce le-aş spune studenţilor? Studenţii facultăţilor de drept sunt foarte bine pregătiţi, ei duc până la urmă această putere judecătorească, se regăsesc sau se vor regăsi în celelalte două puteri şi am deplină încredere în capacitatea lor, în puterea şi dorinţa lor de a se specializa. Prin urmare, nu judecaţi proiectul de lege, în faza în care se află astăzi, aşteptaţi forma finală, care va putea suferi modificări, precum am spus pe data de 23 august, când am enunţat posibile direcţii de modificare, când am vorbit despre posibilitatea de a consacra Inspecţia Judiciară ca o instituţie autonomă, nici sub umbrela MJ-ului, nici sub cea a CSM-ului, aşa cum este şi în alte ţări”, a declarat Toader.

Tudorel Toader a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova, în cadrul unei şedinţe solemne a Senatului Universităţii.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close