Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, prima reacție după raportul Comisiei de la Veneția. ”Cunosc puterea recomandărilor”

Tudorel Toader, prima reacție după raportul Comisiei de la Veneția. ”Cunosc puterea recomandărilor”

Tudorel Toader, prima reacție după raportul Comisiei de la Veneția. ”Cunosc puterea recomandărilor”
16 Iul 2018   •   08:29

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a vorbit luni dimineață despre raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, pe tema modificărilor legilor justiției.

"Este vorba despre un raport intermediar, ceea ce înseamnă că dânșii – până în toamnă, până la sesiunea din octombrie probabil - îl vor definitiva, probabil chiar și completa", a zis ministrul Justiției, luni dimineață.

”Eu vă spuneam să ne recunoaștem, să ne respectăm competențele, ceea ce înseamnă că cele trei Legi ale justiției au constituit inițiativă parlamentară, ceea ce înseamnă că răspunsul cel mai adevcat și cel mai motivat îl primiți fie de la inițiatorii celor trei obiecte de lege, fie de la membrii comisiei care le-au adoptat și supus ulterior dezbaterii parlamentare" a continuat ministrul.

”Vă rog să acceptaţi că eu cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia. În spaţiul public s-a vehiculat ideea că va fi trimis un punct de vedere Comisiei de la Veneţia. În măsura în care MJ va fi solicitat în furmalarea unui punct de vedere, vom contribui şi noi. Dacă unii politicieni au exprimat un punct de vedere, eu ca ministru nu pot comenta comentariile altora”, a mai declarat Tudorel Toader. 

Comisia de la Veneţia a emis, vineri, o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiţiei din România, formulând o serie de recomandări, între care menţinerea rolului preşedintelui României şi al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunţarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor şefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluţiile procurorilor.


 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close