Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, prima reacție la scandalul din interiorul CSM. Ce a spus ministrul despre înregistrările cu procurori

Tudorel Toader, prima reacție la scandalul din interiorul CSM. Ce a spus ministrul despre înregistrările cu procurori

Tudorel Toader, prima reacție la scandalul din interiorul CSM. Ce a spus ministrul despre înregistrările cu procurori
Sursa foto: FOTO: Gov.ro
de S.T.    |    22 Sep 2017   •   17:55

Justiţia este şi trebuie să fie independentă, a spus, vineri, la Iaşi, ministrul Justiţiei Tudorel Toader, atunci când a fost întrebat de jurnalişti cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public despre presupusele presiuni ale procurorului Laura Codruţa Kovesi făcute asupra inspectorilor judiciari.

„Am auzit şi eu din spaţiul public, şi nu numai, aceste recente evenimente. CSM a hotărât ieri cu privire la hotărârile care urmează a fi derulate, eu rămân preocupat şi îmi voi exercita prerogativele legale pornind de la principiul constituţional care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. E adevărat că în ultima perioadă s-au acumulat mai multe tensiuni, mai multe probleme acolo în cadrul Inspecţiei Judiciare, în cadrul Ministerului Public în general, dar în special în relaţia dintre Inspecţia Judiciară şi Ministerul Public, prin componentele sale, direcţiile pe care le are”, a declarat ministrul Justiţiei.

El a dat asigurări că va respecta procedurile legale, „vor fi făcute verificările de rigoare şi, ca într-un puzzle, lucrurile vor fi clarificate într-o soluţie echilibrată, o soluţie normală”.

El a afirmat totodată că „Justiţia este şi trebuie să fie independentă”.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close