Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, replică pentru procurorii DNA. ”Autoritatea și-au știrbit-o singuri, cu fiecare achitare”

Tudorel Toader, replică pentru procurorii DNA. ”Autoritatea și-au știrbit-o singuri, cu fiecare achitare”

Tudorel Toader, replică pentru procurorii DNA. ”Autoritatea și-au știrbit-o singuri, cu fiecare achitare”
31 Mai 2018   •   21:08

Procurorii anticorupţie trag un semnal de alarmă şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a procurorilor. Totul, după ce CCR a decis că președintele Klaus Iohannis e obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader le-a dat replica procurorilor DNA.

”N-avem considerentele deciziei și nu știm care sunt considerentele ce susțin dispozitivele. Ceea ce se pune în executare va fi dispozitivul, acela că președintele trebuie să emită decretul de revocare a procurorului șef al DNA. Preocuparea lor nu o consider întemeiată. Statutul de magistrat nu îl poate schimba nimeni, câtă vreme Constituția prevede independența lor. Decizia nu diminuează funcționalitatea procurorilor, pentru că așa scrie în Constituție. Nu e o regândire, ci o clarificare a principiului constituțional care spune că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Autoritatea și-au știrbit-o singuri. Când cei de la Brașov au cerut să se suspende deciziile CCR, să aplicăm deciziile GRECO, când nu se poate. Când au cerut astfel de lucruri și-au știrbit autoritatea profesională. Și-au știribit autoritatea cu fiecare achitare”, a spus Toader.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close