Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader: Săptămânal, vom prezenta câte un penitenciar, să-i cunoaştem stadiul de aducere la standardele CEDO

Tudorel Toader: Săptămânal, vom prezenta câte un penitenciar, să-i cunoaştem stadiul de aducere la standardele CEDO

Tudorel Toader: Săptămânal, vom prezenta câte un penitenciar, să-i cunoaştem stadiul de aducere la standardele CEDO
04 Iul 2018   •   11:12

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că va fi prezentat săptămânal câte un penitenciar, pentru a se vedea în ce măsură a fost adus la standardele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

"Săptămânal, vom prezenta câte un penitenciar, să-i cunoaştem starea, să-i cunoaştem stadiul de aducere la standardele CEDO! În penitenciare se derulează proiecte pentru reintegrarea socială, se desfăşoară activităţi productive, se îmbunătăţesc condiţiile de detenţie, precum şi condiţiile de desfăşurare a activităţii", a scris Toader pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Justiţiei a anunţat anterior, într-un comunicat de presă, că ministrul Tudorel Toader a vizitat în ultimele zile penitenciarele de la Brăila, Galaţi, Bacău şi Focşani, în scopul identificării celor mai adecvate spaţii necesare realizării centrelor regionale de arhivă.

"Cu această ocazie, prof. univ. dr. Tudorel Toader a purtat discuţii cu reprezentanţii conducerii (...) penitenciarelor, abordându-se, în cadrul întrevederilor, aspecte privitoare la climatul şi condiţiile de lucru ale personalului de penitenciare, condiţiile de detenţie, funcţionarea optimă a unităţilor de detenţie, metode de îmbunătăţire a activităţii şi de rezolvare a problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar. De asemenea, ministrul Justiţiei a vizitat posibile locaţii pentru amplasarea arhivei aferente instanţelor şi parchetelor de pe raza de competenţă a Curţilor de Apel Bacău şi Galaţi", preciza MJ.

Conform aceleiaşi surse, este nevoie de astfel de arhive, deoarece mare parte din documentele elaborate în cadrul acestor instituţii trebuie păstrate timp de 90 de ani, iar din datele primite de la instanţe şi parchete reiese că în prezent este necesară arhivarea, în condiţii corespunzătoare, a aproximativ 473 de kilometri de documente.

×
Subiecte în articol: tudorel toader penitenciar
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close