Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, solicitare pentru Augustin Lazăr și CSM

Tudorel Toader, solicitare pentru Augustin Lazăr și CSM

Tudorel Toader, solicitare pentru Augustin Lazăr și CSM
27 Sep 2018   •   12:39

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a solicitat, joi, procurorului general Augustin Lazăr şi membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să urgenteze procedurile de selecţie şi numire a procurorilor în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. 

"Vreau să fac un apel la dumneavoastră (membri CSM - n.r.) şi la procurorul general şi la Secţia de procurori a CSM ca să urgentaţi procedurile de selecţie, de semnare, numire a procurorilor din viitoarea secţie specială de anchetă a posibilelor fapte comise de către magistraţi. Noi ştim anumite formule prin care se încearcă neoperaţionalizarea unei prevederi legale. Exprim speranţa că nu se va ajunge în acest sens la acest rezultat, că nu vom depăşi termenul de 23 octombrie fără ca secţia să fie operaţională, sigur, cu prealabila selecţie a procurorilor de execuţie şi a şefului de secţie", a declarat Tudorel Toader, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM. 

El a adăugat că are încredere în vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, pentru a face demersurile ca până pe 23 octombrie secţia să fie operaţională. 

"Prin urmare, închei acest punct solicitându-vă la modul destul de ferm ca să puneţi în aplicare dispoziţiile legale, Secţia şi CSM-ul în întregul lui, să operaţionalizaţi, să operaţionalizăm această secţie. Nu cumva să se ajungă la data de 23 octombrie să ni se spună: asta e, ba unu' n-a venit, ba unu' n-a înţeles regulamentul şi în felul astă amânăm. Să nu se spună: asta e! Lăsăm lucrurile aşa cum sunt, să rămână de competenţa DNA-ului. Şi eu am încredere că dumneavoastră, ca preşedinte de secţie, ca vicepreşedinte de CSM, veţi face demersurile pentru soluţionarea acestui demers", a spus Toader. 

Pe 20 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. 

Principala prevedere a legii este înfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor în cadrul Parchetului General. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close