Antena 3 Actualitate Justiție Un fost primar din Cernavodă a fost trimis în judecată

Un fost primar din Cernavodă a fost trimis în judecată

27 Dec 2017   •   14:08
Un fost primar din Cernavodă a fost trimis în judecată

Mariana Mircea, fost primar al oraşului Cernavodă, în prezent consilier local, a fost trimisă în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2010 - martie 2012, în calitate de primar al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea a atribuit în mod preferenţial şi cu încălcarea dispoziţiilor legale în materie mai multe contracte de achiziţii publice unor societăţi comerciale agreate. Contractele aveau ca obiect reparaţii, renovări ale unor clădiri ce aparţin unor instituţii publice, construcţia unor fântâni arteziene.

DNA mai spune că, în scopul de a favoriza diverse firme, Mariana Mircea a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achiziţie, dând dispoziţii subordonaţilor să fragmenteze lucrările sau serviciile contractate, astfel încât să nu fie depăşit pragul valoric de 15.000 euro prevăzut de dispoziţiile art.19 din OUG nr.34/2006.

Ulterior, Mariana Mircea a semnat aceste contracte, a aprobat recepţia lucrărilor/serviciilor contractate şi a dispus plata acestora (în unele cazuri lucrările nu au fost realizate conform proiectului).

Primăria Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cernavoda judecata DNA

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close