Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un nou scandal în Justiție. Amenințări la adresa judecătoarelor care au boicotat ședința CSM

Un nou scandal în Justiție. Amenințări la adresa judecătoarelor care au boicotat ședința CSM

Un nou scandal în Justiție. Amenințări la adresa judecătoarelor care au boicotat ședința CSM
07 Sep 2017   •   17:44

Lumea Justiției publică, pe site, o înregistrare din timpul unei ședințe a Consiliului Superior al Magistraturii în care un judecător își amenință colegele, pe motiv că au refuzat să participe. 

Cinci judecători, membri CSM, pe numele lor Cristina Tarcea (preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie), Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ şi Evelina Oprina, au refuzat să participe la ședința de plen din 30 august pentru a provoca o lipsă de cvorum menită să împiedice o operatiune care viza destituirea intempestiva a șefilor Inspecției Judiciare, înainte ca aceasta să finalizeze Raportul de control efectuat la DNA.

Citește și: Asociaţia Magistraţilor din România se alătură protestului judecătorilor din CSM

În înregistrare se vede cum judecătorul Bogdan Mateescu a ținut să-și anunțe colegele absente că "vor suporta consecințele", prin neprezentarea la ședința CSM.

„Noi ne punem întrebarea daca este moral și colegial ca un judecător, de cel mai mic grad, să aibă o asemenea atitudine la adresa unor colegilor lui judecători mult mai în mari în funcție decât el, vorbim de grade net superioare, de Curtea de Apel, chiar de președinta Curții Supreme”, a spus Răzvan Savaliuc, la Antena 3.

 

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close