Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un primar și un inspector din județul Bacău, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Un primar și un inspector din județul Bacău, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Un primar și un inspector din județul Bacău, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Mai 2017   •   19:04

Primarul comunei Tamaşi, Veronica Donţu, şi un inspector din cadrul primăriei au fost trimişi în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu în formă agravată, după ce ar fi eliberat ilegal un titlu de proprietate pe o suprafaţă de peste 17 hectare pe terenul deţinut de o firmă, pretabil exploatării de balast şi amenajării unei exploataţii piscicole, scrie News.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Tamaşi, Veronica Donţu, şi a inspectorului superior Florin Tătaru, din cadrul aceleiaşi primării, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Atât edilul, aflat la cel de-al patrulea mandat, cât şi subordonatul său, sunt acuzaţi că, în calitate de preşedinte, respectiv membru al comisiei locale de reconstituire a dreptului de proprietate, au întocmit mai multe documente care au stat la baza emiterii unui titlu de proprietate pentru suprafaţa de 17,74 hectare, care, în fapt, era proprietatea unei societăţi comerciale.

Eliberarea titlului de proprietate pe numele unor persoane fizice s-a făcut în urma demersurilor întreprinse, începând cu 1991, de moştenitorii de drept a unui teren din comună. În acest sens, persoanele în cauză au purtat, în decursul timpului, discuţii cu mai mulţi primari pentru a le fi reconstituit dreptul de proprietate, printre care şi Veronica Donţu. Moştenitorii i-au transmis primăriţiei, susţin anchetatorii, că sunt dispuse, odată cu retrocedarea celor peste 17 hectare, să vândă terenul dacă edilul le va găsi cumpărător.

×
Subiecte în articol: abuz in serviciu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close