Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a fost întrebat ce ar face ca profesor dacă un elev ar veni la ore cu febră. Cum a răspuns

Klaus Iohannis a fost întrebat ce ar face ca profesor dacă un elev ar veni la ore cu febră. Cum a răspuns

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce ar face ca profesor dacă un elev ar veni la ore cu febră şi ce opinie are despre publicarea târzie a ghidului privind măsurile de începere a şcolilor.

Klaus Iohannis a fost întrebat ce ar face ca profesor dacă un elev ar veni la ore cu febră. Cum a răspuns
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    19 Aug 2020   •   18:45

Când un elev acuză simptome, trebuie trimis la medic, cu atât mai mult în situaţia unei epidemii. Este foarte clar că şcoala nu va începe ca de obicei, când lumea se adună în curtea şcolii. Şcoala trebuie totuşi să înceapă, pentru că e inadmisibil să avem o generaţie pierdută. Se vorbeşte deja despre a preveni generaţia pandemiei.

Copiii trebuie să se întâlnească cu alţi copii. Pentru a face asta posibilă e nevoie de regulamente, ordine proceduri, speciale pentru vremuri de epidemie, şi ministerul educaţiei lucrează cu cel al sănătăţii în această direcţie”, a spus Klaus Iohannis.

”Sunt chestiuni de specialitate şi vor fi tratate de specialişti, adică cei de la DSP, inspectoratul şcolar, conducerea şcolii”, a mai zis el.

Klaus Iohannis îi încurajează pe părinţi să îi trimită pe copii la şcoală, dacă sunt sănătoşi.

Cred că nu trebuie să ne formalizăm prea tare, dar pe de altă parte, în toţi anii în care am fost la catedră, am constatat la toţi părinţii o preocupare intensă faţă de sănătatea copiilor. Evident că ei vor urmări starea lor de sănătate. Încurajez toţi părinţii să trimită copiii la şcoală, dacă sunt sănătoşi. Dacă nu sunt sănătoşi atunci să cheme medicul de familie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citiți și:

Klaus Iohannis, explicații despre pensii și alocații

×
Subiecte în articol: febra Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close