Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a primit la Washington distincția ”Light Unto the Nations”

Klaus Iohannis a primit la Washington distincția ”Light Unto the Nations”

Klaus Iohannis a primit la Washington distincția ”Light Unto the Nations”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Klaus Iohannis
06 Iun 2017   •   08:35

Klaus Iohannis a primit  distincţia "Light Unto the Nations", cea mai înaltă distincţie a organizaţiei, din partea Forumului Global American Jewish Committee (AJC), care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane. 

Allan Reich, membru al Consiliului Executiv al AJC, a subliniat, în prezentarea făcută preşedintelui Iohannis, că distincţia îi este acordată pentru sprijinul statului de drept. 

"La începutul anului, în timp ce sute de mii de oameni mărşăluiau prin Bucureşti pentru a protesta faţă de eforturile discutabile ale Guvernului de a împiedica lupta împotriva corupţiei, preşedintele României Klaus Iohannis a stat de partea corectă a istoriei, sprijinind transparenţa, statul de drept şi libertatea", a precizat Allan Reich. 

La ceremonia susţinută în faţa participanţilor la Forum, şeful statului a anunţat că acceptă distincţia pentru poporul român ca o recunoaştere a credinţei în democraţie. 

Şeful statului a subliniat faptul că, în unele momente, prin sacrificiile poporului român, ţara noastră şi-a câştigat locul de drept între naţiunile ce preţuiesc, protejează şi promovează principiile democraţiei. 

"Această distincţie specială mă face să îmi asum un angajament adiţional, de a-mi pune toată forţa, ca preşedinte al României, în spatele apărării democraţiei şi statului de drept pentru ţara mea, pentru regiune şi la nivel global", a declarat Iohannis. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close