Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, după votul senatorilor în favoarea grațierii faptelor de corupție: Sunt neplăcut surprins!

Klaus Iohannis, după votul senatorilor în favoarea grațierii faptelor de corupție: Sunt neplăcut surprins!

Klaus Iohannis, după votul senatorilor în favoarea grațierii faptelor de corupție: Sunt neplăcut surprins!
Sursa foto: Foto: Klaus IOhannis/ Facebook
03 Mai 2017   •   17:26

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat ”neplăcut surprins” de votul senatorilor din Comisia juridică vizavi de grațierea unor fapte de corupție, între care se numără luarea și darea de mită.

"Deocamdată, fiind în comisie, nu o să mă exprim, dar sunt neplăcut surprins, ca să zic totuşi ceva despre evoluţia din comisie", a declarat Iohannis, care a efectuat o vizită la Mănăstirea Voroneţ din judeţul Suceava. 

Comisia juridică din Senat a votat, miercuri, pentru grațierea faptelor de corupție, cu cinci voturi „pentru” și trei „împotrivă”, potrivit reporterului Antena 3, Vasile Marcu.

Astfel, faptele de corupție vizate de grațiere ar fi: darea de mită, luarea de mită, trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Senatul este prima cameră sesizată iar decizia finală va fi luată la votul final din plenul Parlamentului.

În urmă cu o săptămână, senatorii jurişti au decis, prin adoptarea unui amendament la dezbaterea pe articole a proiectului de lege, ca pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, să se graţieze în întregime. 

În forma Guvernului, iniţiatorul actului normativ, se graţiau în întregime pedepsele de până la 5 ani, dar prevederea nu a întrunit susţinerea senatorilor jurişti. 

Alt amendament adoptat prevede graţierea parţială cu 3 ani a pedepselor mai mari de 3 ani, dar mai mici de 10 ani. De asemenea, senatorii jurişti au stabilit că pedepsele suspendate condiţionat sau sub supraveghere nu se graţiază. 

 

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close