Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis îl somează pe Tudorel Toader să o ia de la zero cu modificările la legile Justiției

Klaus Iohannis îl somează pe Tudorel Toader să o ia de la zero cu modificările la legile Justiției

Klaus Iohannis îl somează pe Tudorel Toader să o ia de la zero cu modificările la legile Justiției
Sursa foto: Foto: presidency.ro
29 Sep 2017   •   16:06

Klaus Iohannis îl somează pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, să retragă pachetul de modificare a legilor Justiţiei, arătând că este nevoie de o nouă negociere a conţinutului acestora cu sistemul de justiţie. 

”Un astfel de răspuns (avizul negativ al CSM - n.r.) ar trebui să dea mult de gândit inițiatorilor. Aici nu e vorba de răspunsul unor persoane din CSM. S-au făcut întâlniri cu aproape toți magistrații, este rezultatul unui proces care a mișcat tot sistemul de justiție. Or, răspunsuri simpliste, de tipul că se opun reformei, nu cred că sunt adecvate. Trebuie mers înapoi la text, trebuie renegociat. Trebuie văzut cum se poate construi, în așa fel încât să se facă împreună cu sistemul.  (...) După părerea mea este nevoie de o nouă negociere cu sistemul de justiție”, a spus Klaus Iohannis, aflat la Tallinn, în Estonia.

Joi seară, la Sinteza zilei, ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara că nu se va opri, după avizul negativ dat de CSM în spatele căruia, zicea acesta, se ascund interesele sistemului care nu vrea să se lase reformat.

Toader a apreciat că votul negativ dat de plenul CSM exprimă şi dorinţa de conservare a actualelor privilegii ale magistraţilor. În opinia sa, unul dintre motive ar putea fi legat de separația carierelor. Tudorel Toader a arătat că procurorii sunt subordonați ierarhic procurorului-șef, pe când judecătorii nu sunt subordonați șefului curții. 


 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close