Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, replică ironică pentru Viorica Dăncilă: „Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”

Klaus Iohannis, replică ironică pentru Viorica Dăncilă: „Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”

Klaus Iohannis, replică ironică pentru Viorica Dăncilă: „Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”
20 Aug 2019   •   23:42

Klaus Iohannis, după dialogul cu Donald Trump  a avut o replică acidă pentru Viorica Dăncilă care în cursul zilei de marți a criticat modul unilateral ale președintelui de a se raporta la parteneriatul strategic al României cu Statele Unite ale Americii

„Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”, a declarat ironic președintele.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost necesar ca șeful statului să discute în prealabil cu Executivul.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție domnul  președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (...) Cred că la întoarcere e normal ca dl. președinte să vină în fața românilor și să spună am obținut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică în cadrul emisiunii ”Subiectiv” de la Antena 3.

Vizita de două zile la Washington a preşedintelui Klaus Iohannis are loc la invitaţia omologului american. Vizita vine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, după cum anunţa Casa Albă.

În iunie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit prima oară la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.

Citește Și Klaus Iohannis, după dialogul cu Donald Trump: Este prima dată când am făcut acest pas

Citește Și Visa Waiver. Anunțul lui Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Donald Trump

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close