Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi la Washington cu vicepreşedintele SUA Joe Biden

Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi la Washington cu vicepreşedintele SUA Joe Biden

Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi la Washington cu vicepreşedintele SUA Joe Biden
28 Sep 2015   •   08:33

Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi la Washington cu vicepreşedintele SUA Joe Biden, apoi va participa la recepţia oferită de Barack Obama. Ieri, preşedintele Iohannis a susţinut primul său discurs din cadrul Adunării Generale a ONU. În intervenţia sa, preşedintele a spus că România se va alătura eforturilor Naţiunilor Unite de a înlătura sărăcia în următorii 15 ani. În a doua sa intervenţie la Summitul ONU, Iohannis a vorbit şi despre criza refugiaţilor.

Klaus Iohannis a vorbit la Adunarea generală a ONU despre nevoia de a merge la rădăcinile conflictelor, care includ sărăcia, lipsa de speranţă şi excluziunea socială.

România va revizui Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă, a spus şeful statului, care a admis că în ţară excluziunea socială este una dintre cele mai mari provocări.

Preşedintele Iohannis a susţinut al doilea discurs la ONU în aceeaşi zi, la Reuniunea mondială a liderilor privind realizarea egalităţii de gen. Şeful statului a spus că vrea să vrea să creeze în România o nouă profesie, aceea de expert în egalitatea sexelor.

Preşedintele şi prima doamnă au fost întâmpinaţi cu entuziasm, la New York, de românii stabiliţi în SUA. Carmen şi Klaus Iohannis au fost înghesuiţi în liftul care-i ducea la locul recepţiei oficiale de la Consulat.

La plecare, Carmen Iohannis a primit şi daruri.

×
Subiecte în articol: Washington Joe Biden Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close