Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiei militarului român mort în Afganistan: Le sunt alături în aceste momente dureroare

05 Sep 2019   •   12:56
Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiei militarului român mort în Afganistan: Le sunt alături în aceste momente dureroare

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, un mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu decesul unui militar român.

Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.

Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase”, a transmis într-un comunicat Administrația Prezidențială.

Citește Și Viorica Dăncilă confirmă moartea militarului român în atacul din Afganistan: „Este încă o tragedie, un eveniment cumplit care ne îndurerează”

Parteneri
sati
x close