Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: Ministrul Justiției nu mi-a cerut explicații

Kovesi: Ministrul Justiției nu mi-a cerut explicații

Kovesi: Ministrul Justiției nu mi-a cerut explicații
17 Iul 2017   •   09:19

Laura Codruța Kovesi susține, într-un interviu acordat Ziare.com, că Tudorel Toader, ministrul justiției, nu i-a cerut niciodată explicații despre Ordonanța 13 și despre modul în care s-a acționat. Șefa DNA a mai precizat și că între cei doi nu a avut loc nicio discuție despre scandalul din interiorul DNA.

Citește și: Kovesi, despre "Noaptea Generalilor": Nu comentez can-can-uri!

"Reporter: In ce relatie sunteti cu ministrul Tudorel Toader? Ati avut o explicatie cu domnia sa in uma scandalurilor recente?

Kovesi: Avem o relatie institutionala, nu am fost solicitata sa dau niciun fel de explicatii. Am avut o singura intalnire, cand a fost acea evaluare legata de decizia CCR. In rest nu mi s-a cerut niciun punct de vedere, nicio explicatie cu privire cele intamplate in ultima vreme in DNA.

Reporter: Deci dl Toader nu v-a pus nicio intrebare referitoare la inregistrari, la tensiunile din ultima vreme?

Kovesi: Nu, nu am avut nicio discutie din primavara.

Reporter: Acum considerati ca ati gresit in cazul OUG 13, dvs personal si procurorii de caz?

Kovesi: In niciun caz. Nici eu, nici procurorii. Dosarul a fost inregistrat ca urmare a unei plangeri penale cu care am fost sesizati. La primele verificari s-a constatat ca ea nu intrunea conditiile prevazute de Codul de procedura penala, s-a restituit pe cale administrativa pentru a fi completata, persoana care a facut plangerea a revenit."

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close