Antena 3 CNN Actualitate Legumele, un lux pentru tot mai mulți români. Prețul uriaș al unui kilogram de roșii românești

Legumele, un lux pentru tot mai mulți români. Prețul uriaș al unui kilogram de roșii românești

Românii sunt nevoiți să plătească din ce în ce mai mai mult pentru legumele de pe piață. Un kilogram de ardei capia din import costă în jur de 15 lei, un preț destul de mare pentru cei mai mulți oameni. Legumele românești sunt chiar și mai scumpe.

Legumele, un lux pentru tot mai mulți români. Prețul uriaș al unui kilogram de roșii românești
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    20 Mar 2022   •   12:24

Fermierii au fost nevoiți să mărească prețurile chiar și cu 15% din cauza cheltuielile foarte mari pe care le au. Prețurile vor crește, însă, în perioada următoare. Cei mai mulți cumpărători spun că au bani doar pentru cheltuielile esențiale. Pentru un mic răsfăț, cum ar fi o ieșire la un restaurant sau o mică vacanță, nici nu poate fi vorba.

"Acum, în piețele agro-alimentare din Capitală românii plătesc destul de mult pentru nuci și căpșuni, adică 30-40 lei/kg, Și urzicile de pădure gata alese costă în jur de 15-20 lei/kg, cei care doresc să-și facă o salată trebuie să știe că pentru roșii și ardei plătesc în jur de 15 lei/kg, catraveții ajung la 12 lei/kg, iar conopida costă 10 lei/kg.

Deocamdată prin Capitală roșiile sunt încă de import - pesemne că fermierii nu au vrut sau nu au putut să-și încălzească solarele. Sunt însă prin țară fermieri care au reușit deja să producă roșii și pe care le vând la 23-25 lei/kg", a spus reporterul Antena 3 Roana Rotaru.

 

×
Subiecte în articol: legume
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close