Antena 3 CNN Actualitate Procesul Olguței Vasilescu se reia. Curtea de Apel București a admis contestația DNA

Procesul Olguței Vasilescu se reia. Curtea de Apel București a admis contestația DNA

Procesul Olguței Vasilescu se reia. Curtea de Apel București a admis contestația DNA
Sursa foto: Foto: psddolj.ro
de M.Z.    |    04 Noi 2016   •   15:55

UPDATE 15.55 - Procesul Olguţei Vasilescu se reia, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia DNA în cazul edilului Craiovei.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotărâse să restituie procurorilor dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupţie primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Lia Olguța Vasilescu, prima reacție după decizia de reluare a procesului: ”Nu am câștigat nimic, telenovela continuă”

UPDATE 11.15 - Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a plecat de la Curtea de Apel, iar judecătorii au rămas în pronunţare cu privire la contestaţia DNA de anularea a unor probe din dosarul edilului. 

----------------------------

Știrea inițială 10.11

Lia Olguţa Vasilescu a ajuns, vineri dimineață, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă contestaţia DNA privind anularea unor probe din dosarul primarului Craiovei. 

Olguţa Vasilescu susţine că este acuzată în două dosare care au fost alipite, deşi nu există nicio legătură între ele. Mai mult, acuzaţia de luare de mită nu se referă la primirea de fonduri ilegale, ci este bazată doar pe existenţa unor contracte de reparaţie a unor blocuri de locuinţe. 

”Miza importantă e momentul finalizarii procesului şi noi ne dorim ca această mascaradă să se termine cât mai repede. Pentru mine cel mai important e să ne judecăm odată pe fond, ca să se termine cu această farsă judiciară”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată într-un dosar de corupţie, care are la bază o serie de denunţuri depuse de nişte oameni de afaceri din oraş. 

Dosarul Olguței Vasilescu

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

În 9 august, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, însă decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).

Pe 30 mai, procurorii DNA au extins cercetările în cazul Liei Olguţa Vasilescu. Aceasta este acuzată şi de spălare de bani, pe lângă corupţie şi luare de mită. Primarul Craiovei spune că adversarii politici s-au plimbat pe la uşile votanţilor şi le-au spus că ea nu va mai putea candida

Lia Olguța Vasilescu a fost reţinută de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de patru infracţiuni de luare de mită, obţinerea foloase necuvenite şi spălare de bani. 

Citiți și Tribunalul Bucureşti a decis anularea unor probe din dosarul Olguţei Vasilescu. Primarul Craiovei: Adevărata bombă încă nu a explodat

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close