Antena 3 CNN Actualitate Libanezul Said Baaklini acuzat de evaziune fiscală de 30 de milioane de euro

Libanezul Said Baaklini acuzat de evaziune fiscală de 30 de milioane de euro

Libanezul Said Baaklini acuzat de evaziune fiscală de 30 de milioane de euro
de M.C.    |    10 Oct 2013   •   18:36

Cetăţeanul libanez Said Baaklini a fost deferit justiţiei de către procurorii DNA, fiind acuzat de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la aproape 30 de milioane de euro, anunţă Mediafax.


Procurorii arată în rechizitoriu că Baaklini a constituit un grup infracţional organizat, la care a aderat Florentina Silvia Băbucă, precum şi alte persoane, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către stat şi a de a privi fără drept anumite sume de bani, sub forma de rambursări TVA. 

Mai multe societăţi comericiale au fost implicate, iar procurorii arată că în evidenţele contabile ale acestora au fost înregistrate documente care nu au avut la bază operaţiuni reale, dar şi cheltuieli fictive. 

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 126 de milioane de lei. Bunurile mobile şi imobile, precum şi conturile bancare ale lui Baaklini şi ale lui Băbucă au fost puse sub sechestru. Acesta a fost extins şi către bunurile mai multor societăţi comerciale. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti. 

În 2011 Baaklini a fost acuzat de tentativă de stabilire cu rea-credinţă a taxelor având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum şi pentru asociere în vederea săvârşirii acestei fapte, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Libanezul a fost audiat şi în dosarul privind fraudarea societăţii Rodipet.
 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close