Antena 3 CNN Actualitate Șef UPU la Spitalul Universitar: ”Se stă în Unitatea de Primiri Urgențe cu pacienți zile în șir, inclusiv ventilati mecanic invaziv sau non-invaziv”

Șef UPU la Spitalul Universitar: ”Se stă în Unitatea de Primiri Urgențe cu pacienți zile în șir, inclusiv ventilati mecanic invaziv sau non-invaziv”

Medicii sunt în alertă după ordinul dat de Raed Arafat prin care s-a stabilit că toate spitalele să primească bolnavii aduși de ambulanțe, chiar dacă sunt supra-aglomerate. Nu se știe exact unde vor fi ținuți pacienții dacă în spitale nu mai sunt paturi libere.

Șef UPU la Spitalul Universitar: ”Se stă în Unitatea de Primiri Urgențe cu pacienți zile în șir, inclusiv ventilati mecanic invaziv sau non-invaziv”
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Noi 2020   •   11:56

Medicii reclamă că nu mai au locuri pentru pacienți, dupa ultima decizie a Departamentului pentru Situații de Urgență. Ordinul dat de Raed Arafat a stabilit ca toate spitalele să primească bolnavii aduși de ambulanțe, chiar dacă sunt supra-aglomerate. Noua măsură vine după ce au fost reclamații din partea ambulanțelor care au ajuns cu bolnavii în curtea spitalelor, dar nu au fost primiți. 

"Pentru noi situația asta nu este nouă. Este o situație cu care ne confruntăm de ceva timp. În secția ATI nu sunt locuri nici la noi în spital nici în alte spitale din București de ceva timp", a declarat Silvia Nica, șefa secției UPU de la Spitalul Universitar, într-o intervenție în direct la Antena 3.

Aceasta a menționat că la Spitalul Universitar se primeau toate ambulanțele, inclusiv pe cele care au fost redirecționate de la alte spitale și a precizat că la Spitalul Universitar nu mai sunt demult paturi libere.

"Din punctul meu de vedere sper că așa se va întâmpla: nu vor mai veni la noi ambulanțe care erau refuzate de alte spitale. Fiecare spital își va primi ambulanțele ceea ce pentru noi cred că va fi un beneficiu.

Stăm cu pacienții care necesită îngrijire de Terapie Intensivă și acum ne referim la pacienții COVID-19 pozitiv sau înalt suspecți de a fi infectați. Se stă în Unitatea de Primiri Urgențe cu ei zile în șir, inclusiv ventilati mecanic invaziv sau non-invaziv. Dar situația asta nu este numai la noi în spital. Situația este generală și se regăsește în majoritatea UPU-rilor din țară."

”Am fost în situația în care nu mai aveam sursă de oxigen pentru toți pacienții”

"În Unitatea de Primiri Urgențe, la noi, s-au prezentat în ultimele 24 h în jur de 160-170 de pacienți. Tensiunea este foarte mare din cauză că acești pacienți necesită oxigen. Am fost în situația în care nu mai aveam sursă de oxigen pentru toți pacienții.

Pe parcursul zilei reușim să-i mai transferăm dar se confirmă imediat cei care sunt în așteptare și tot așa. Noi în permanentă avem în medie cel puțîn 10 pacienți pozitivi pe care îi gestionăm aici în UPU de-a lungul zilelor și nopților." a mai spus Silvia Nica în cadrul intervenției în direct din curtea Spitalului Universitar.

Ordin Raed Arafat: Unitățile de Primiri Urgență, obligate să preia toți pacienții, COVID sau non-COVID, aduși de ambulanțe

Toate unitățile și compartimentele de primiri urgențe au fost obligate, începând de luni, să preia toți pacienții aduși de ambulanțe, indiferent de situația locurilor disponibile în secțiile spitalelor, conform unui ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

"Unitatile sanitare nu au dreptul sa restrictioneze accesul ambulantelor la structurile de primiri urgente sau camera de garda." arată ordinul.

Raed Arafat: Introducem testele rapide pentru pacienții simptomatici care ajung în UPU

Raed Arafat a anunțat marți că una dintre soluțiile avute în vedere pentru reducerea timpilor de așteptare în unitățile de primire a urgențelor este introducerea testelor rapide pe bază de antigeni. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) precizează că au fost comandate deja teste rapide.

 

×
Subiecte în articol: spitale medici paturi libere COVID-19
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close