Antena 3 CNN Actualitate Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie, singura din Europa pentru care se impune carantina la sosirea în România

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie, singura din Europa pentru care se impune carantina la sosirea în România

Guvernul a actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, în zona verde sunt incluse Grecia, Turcia, Spania, Franţa, Statele Unite ale Americii, Canada, Italia, Austria, Germania, Bulgaria, Israel.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie, singura din Europa pentru care se impune carantina la sosirea în România
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    18 Iun 2021   •   09:22

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 40, prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone - verde, galbenă și roșie - în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

Din zona verde fac parte Grecia, Turcia, Spania, Franţa, Statele Unite ale Americii, Canada, Italia, Austria, Germania, Bulgaria, Israel.

Emiratele Arabe Unite sunt în zona galbenă. Din cea roşie, atrage atenţia Marea Britanie, singura din Europa pentru care, la întoarcere, se va impune carantina de 14 zile. 

Documentul oficial poate fi consultat AICI.

Cei vaccinaţi împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zona roşie sau galbenă, cu risc epidemiologic ridicat. Dacă o persoană vine din zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. În ceea ce priveşte zona roşie, sunt scutite de carantină doar persoanele vaccinate.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, însă dacă persoana carantinată face un test COVID în a opta zi, iar rezultatul este negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

 

×
Subiecte în articol: zona roşie
Parteneri
x close