Antena 3 CNN Actualitate Lista ţărilor cu risc epidemiologic din 23 septembrie 2021. România și Grecia au trecut în zona galbenă

Lista ţărilor cu risc epidemiologic din 23 septembrie 2021. România și Grecia au trecut în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. România și Grecia au trecut în zona galbenă, iar Austria în zona roșie. Copiii până la 12 ani nu mai stau în carantină.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic din 23 septembrie 2021. România și Grecia au trecut în zona galbenă
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    23 Sep 2021   •   18:55

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi noua listă a țărilor de risc epidemiologic ridicat, modificarea și completarea deciziei privind aprobarea listei țărilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Astfel, în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao.

În zona galbenă au intrat:

- din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla

- din zona verde, în urma creșterii incidenței: România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe

În zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Lista intră în vigoare duminică, 26.09.2021, la miezul nopții.

Totodată, este crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

×
Subiecte în articol: tari risc epidemiologic CNSU lista
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close