Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei în dosarul „Referendumul”. Judecătorii se vor pronunța pe 24 aprilie

Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei în dosarul „Referendumul”. Judecătorii se vor pronunța pe 24 aprilie

Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei în dosarul „Referendumul”. Judecătorii se vor pronunța pe 24 aprilie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Apr 2017   •   10:03

UPDATE 13.45 - Liviu Dragnea a ieșit de la ÎCCJ. Președintele PSD a cerut anularea pedepsei în dosarul „Referendumul”.

Judecătorii se vor pronunța pe 24 aprilie.

UPDATE 13.00 - Este o zi importantă pentru președintele PSD Liviu Dragnea.

Curtea Supremă dezbate contestația preşedintelui PSD la condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul „Referendumul”.

Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei invocând că motivarea deciziei definitive nu a fost semnată de judecătorii care au pronunţat-o.

Doi dintre magistraţi, printre care şi fosta şefă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariţiei motivării.

Apărătorii liderului PSD au cerut, în cadrul termenului de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, înscrisuri şi o expertiză informatică asupra sistemului ECRIS, aplicaţie folosită la nivelul instanţelor judecătoreşti pentru managementul electronic al dosarelor, având suspiciuni că motivarea nu a fost redactată în termen de 30 de zile. De asemenea, avocaţii au cerut şi copii după cererile de pensionare ale judecătoarelor Livia Stanciu şi Luminiţa Zglimbea.

Solicitarea avocaţilor lui Liviu Dragnea a fost respinsă de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

----------------------------

Liviu Dragnea a ajuns luni în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă.

Judecătorii de la Curtea Supremă dezbat astăzi contestația lui Liviu Dragnea la condamnarea primită în dosarul Referendumul.

Pe 2 februarie, Liviu Dragnea anunța că a început o acțiune de redeschidere a procesului care i-a adus condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare.

Iniţial, Dragnea a depus contestaţia la Tribunalul Bucureşti, însă această instanţă şi-a declinat competenţa în favoarea ÎCCJ.

În luna aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”.

Citește și:

Liviu Dragnea, la ÎCCJ: Sper ca judecătorii să îmi dea dreptate cu ce am cerut în contestaţia la executare din dosarul „Referendumul”

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close