x close

Liviu Dragnea, interviu exclusiv la Antena 3: Noile Coduri Penale trebuie să intre în vigoare. E un obiectiv major, nu o glumă!

27 Dec 2018   •   21:50
Liviu Dragnea, interviu exclusiv la Antena 3: Noile Coduri Penale trebuie să intre în vigoare. E un obiectiv major, nu o glumă! Exclusiv

Liviu Dragnea a fost invitat joi seară la ”Sinteza Zilei”, unde a făcut o serie de declarații cu privire la situația României din ultimul an. Liderul PSD a afirmat că se petrec în interiorul DNA "abuzuri mai mari decât înainte", el susţinând că procurorii anticorupţie "ameninţă şi iau de piept martorii sau suspecţii", cu avocaţii de faţă. 

Dragnea a mai spus că speră că va reuşi destructurarea "statului paralel", despre care a afirmat că nu este condus de Klaus Iohannis, acesta fiind "doar o păpuşă", "un beneficiar".  

El susține că speranţa ca sistemul de justiţie "să devină unul sănătos" nu poate fi mai devreme de 2024. 

Lideru, PSD afirmă că trebuie să intre în vigoare Codurile Penale, "cât mai repede". 

Liderul PSD susține că la DNA sunt abuzuri mai mari decât în trecut, iar Kovesi conduce totul de la Parchetul General.

”Eu aș descrie acest an, așa cum anunțat aici și anume că 2018 va fi anul începuturilor, referindu-mă la acest domeniu. Noi am zis că va fi libertate până la capăt. Lucrurile nu sunt schimbate. Bătălia nu e câștigată încă. Kovesi spunea -noi suntem DNA- ceea ce însemna -noi suntem deasupra legii-. Kovesi conduce tot de la Parchetul General, Lazăr la fel. S-au descoperit foarte multe lucruri. E un proces care se apropie de apogeu, de lipsa oricărei limite. Acum la DNA sunt abuzuri mai mari ca înainte. Înainte se mai fereau de avocați, acum nu îi mai interesează. Acum urlă de față cu ei. Noi încercăm să scăpăm. Încercăm să destructurăm statul paralel. Iohannis e o păpușă, nu conduce el acest sistem. Acum ne gândim că Pahonțu e în spate. Nu trebuie să fie o persoană foarte inteligentă. Și oamenii din presă pot influența această bătălie. Noi sperăm că până la sfârșitul anului viitor să câștigăm această bătălie. În România, în opinia mea, un sistem sănătos vom avea abia în 2024. Abia atunci o să înceapă lumea să gândească cum trebuie. Și acum cred că sunt judecători care le e frică de SRI.

Iohannis e un instrument. Are un obiectiv principal, să mai ia un mandat de președinte. Eu cred că nu mai ia. N-a făcut nimic, românii nu sunt proști și văd. Iohannis nu are capacitatea să îi păcălească.

Oamenii ăștia sunt disperați. Au început din a doua zi de alegeri. Iohannis a zis că are un război cu PSD. A încercat să îl convingă pe Tăriceanu, ne-au fabricat dosare. A încercat să dărâme PSD. Soroș finanțează cu milioane. Apăruse date despre dosarul cu apariția bitcoinurilor în România, DIICOT nu a mai prezentat nimic apoi.

Dacian Cioloș nu este al nostru, nu este al românilor. Dacian Cioloș este al multinationalelor, dar nu numai. Nu a fost al nostru nici când era comisar european, nici când a fost ministru, nici când a fost premier. S-a dus și el unde a fost trimis. Sunt oameni cărora li se face un traseu.

Să vorbim de vestele galbene, acolo nu s-a mai spus nimic de jandarmii care au intervenit asupra protestatarilor. Au fost mai puțini ca cei care au fost în Piața Victoriei, pe 10 august. ”, a zis Dragnea.

 

Dragnea a spus motivele pentru care Opoziția nu a reușit să dărâme Guvernul

Întrebat de ce nu a reușit Opoziția să dărâme Guvernul PSD-ALDE, Liviu Dragnea a făcut o afirmație surprinzătoare.

”Pentru că sunt proști. Nu au fost deștepți. Au fost mincinoși. Oamenii ăștia sunt disperați. Ei au început de a doua zi după alegeri. Iohannis, după o stare de nervi a declarat că el începe un război cu PSD și cu mine. A încercat să îl convingă pe Tăriceanu, nu a reușit. A încercat absolut orice. (...)

Totuși, sunt niște forțe politice cu sprijin de la președinte și de la alte structuri. Au arătat nu numai cât de slabi sunt, ci cât de incoerenți.”, a spus Liviu Dragnea.

 

Președintele PSD a vorbit și despre modificările la Codurile Penale.

Liviu Dragnea susține că trebuie să intre în vigoare cât mai repede, iar dacă va fi nevoie de o OUG în acest sens, se va da.

”Sunt fericit. S-au întâmplat lucruri bune în țară. Și nu avemm cuvinte ca să vă mulțumim pentru ce ați făcut pentru noi în acești doi ani de zile.  Nu aveți cum să nu recunoașteți. Au fost presiuni foarte mari asupra dumneavoastră. Cu toate astea nu v-ați frânt. Ați rezistat. Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile Penale. S-a pus în discuție să dăm și o ordonanță de urgență în acest sens. Ministrul Justiției trebuie să prezinte lucrurile premierului Viorica Dăncilă, să nu mai amânte. Aceste coduri trebuie adoptate. Nu e pentru mine. E o decizie politică.  E un obiectiv major, nu e o glumă.”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Liviu Dragnea, despre presiunile externe împotriva Guvernului.

”Să plecăm de la Le Figaro. Acela nu a fost un interviu, ci o discuție înregistrată. Aia nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dacă este ceva neadevărat, ceea ce s-a și dovedit, înseamnă că ăsta e un interes. Tot în Franța a apărut că  guvernul francez e foarte supărat pe mine că blochez ministerul Apărării să nu facă corvetele cu ei, ci cu olandezii. Dacă erau jurnaliști străini aici la 10 august, prezentau acțiuni pașnice, români veniți din diaspora, care au fost agresați. N-am văzut nicio știre, niciun material despre protocoale. Iar aici este o chestiune foarte importantă. Spun că e o problemă internă. Păi atunci să rămână toate interne.” a spus Dragnea.

 

Livia Stanciu l-ar fi achitat pe Dragnea dacă o propunea la Curtea Constituțională a României


Liviu Dragnea a mărturisit că Livia Stanciu l-ar fi achitat dacă o propunea la Curtea Constituțională a României.

”Mi-a zis cineva, dar nu știu dacă e adevărat, că atunci când urma să se dea sentința în apel la mine la referendum, că doamna Stanciu m-ar fi achitat dacă primea garanții de la mine că o propun la Curtea Constituțională, dar între timp s-a răzgândit pentru că tocmai s-a spus de la Cotroceni că va fi numită la Curtea Constituțională. Unii spuneau că ar fi o legătură cu chestiunea asta. Domnul primar Daniel Florea mi-a zis asta”, a afirmat Liviu Dragnea.

 

Dragnea, despre taxa pe lăcomie

”Discutăm de companii mari, care au cifra de afaceri de miliarde de euro și care au profit foarte, foarte mic. Înseamnă că au probleme cu managementul. Am văzut într-un interviu cum o companie ca și Coca-Cola nu își ascunde profitul. Băncile, lanțurile mari de magazine, eu cred că își ascund profiturile. Nu ne-am născut ieri. Sunt companii mari care nu vin într-o țară doar să se afle în treabă. Pentru ăia 16% care ar trebui să plătească taxa în România, ei vor să plece. Eu nu sunt nebun, sunt doar patriot. Vreau să cred că și noi merităm același regim ca celelalte țări. Eu nu am inventat taxa pe lăcomie. A venit din Uniunea Europeană”, spune liderul PSD.

 

Liderul PSD, despre alegerile prezidențiale din 2019

”Pentru alegerile prezidențiale sperăm că alesul care va câștiga să fie din alianța PSD-ALDE. La prezidențiale trebuie să fie un candidat unic, voi stabili cu domnul Tăriceanu. Nu resping nici varianta cu mine, nici cea cu Tăriceanu. Alegem pe cine are mai multe șanse. Domnia lui Ioahnnis trebuie să înceteze. Încă cinci ani cu Iohannis înseamnă dezastru”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Liviu Dragnea, despre relația cu Israelul

”Eu am o relație foarte bună cu premierul israelian. Nu se bazează pe niciun interes. Amândoi avem percepția că colaborarea dintre România și Israel poate fi foarte bună. Se fac doi ani de când România nu are ambasador în Israel. Iohannis nu ne-a dat niciun răspuns. Este o acțiune extrem de jignitoare la adresa statului”, a spus liderul PSD.

 

Liderul PSD, anunț despre infrastructură

”Dau și eu o veste bună. Am stat cu multă speranță atât eu, cât și Guvernul să vedem câte companii vor depune oferte pentru parteneriatul public-privat pentru autostrada Ploiești - Brașov. Au fost cinci, dacă nu cumva chiar șase. Sunt companii foarte serioase.

Am reușit, după doi ani, să rupem toate piedicile, să punem în operă un act normativ care ne dă această posibilitate. În acest moment, se deschide o ușă cu un potențial foarte mare de a se face investiții majore în România în special autostrăzi, pe bani privați, pe regulile lor! Nu se mai împiedică de funcționarii de la stat și cu proceduri foarte simple. Acest lucru înseamnă că Guvernul poate semna primul contract PPP pe autostrada Ploiești - Brașov, ceea ce este fenomenal și urmează și celelalte autostrăzi care sunt în curs”, a spus Liviu Dragnea.

Despre apobarea bugetului pe 2019

”După Anul Nou o să ne strângem şi o să vorbim despre ieşirile publice pe domeniul economic şi celălalt al abuzurilor. O să discutăm, undeva după 15 ianuarie când va aproba Guvernul bugetul şi apoi Parlamentul. Ori vom convoca Parlamentul cu câteva zile înainte de februarie, ori la început”, a afirmat Liviu Dragnea.

 

Interviul integral, în clipul de mai jos:

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati