Antena 3 CNN Actualitate Locale Adolescentă ademenită de un fost primar în magazinul său din sat şi batjocorită. Fostul edil din Viişoara a ajuns în arest

Adolescentă ademenită de un fost primar în magazinul său din sat şi batjocorită. Fostul edil din Viişoara a ajuns în arest

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost agresată de un fost primar din comuna Viişoara, județul Botoșani, după ce fostul edil a ademenit-o pe copilă în magazinul său din sat.

Adolescentă ademenită de un fost primar în magazinul său din sat şi batjocorită. Fostul edil din Viişoara a ajuns în arest
Sursa foto: Hepta
de Cătălin Onofrei    |    05 Apr 2024   •   08:47

Evenimentele teribile s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, mai exact duminică, pe 31 martie, în comuna Viișoara.

Potrivit relatărilor, victima, o adolescentă de doar 16 ani, a căzut pradă abuzurilor, după ce a fost atrasă sub pretextul unor cumpărături la magazinul local al fostului primar Dinu Moroșanu.

Descoperirea oribilă a avut loc după o zi, odată ce cazul a fost preluat de polițiștii de la Secția de Poliție Rurală nr.7 din Darabani.

O serie de investigații intense au fost demarate, culminând cu emiterea unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele fostului edil, sub acuzația de viol.

În cursul zilei de ieri, Dinu Moroșanu, în vârstă de 54 de ani, a fost adus în fața instanței de drepturi și libertăți de la Judecătoria Darabani.

Aceasta a decis arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, în conformitate cu propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă aceeași instanță.

Decizia instanței a fost luată pe baza acuzației grave de viol asupra unui minor, prevăzută de articolele relevante ale Codului Penal.

Dinu Moroșanu a deținut funcția de primar în perioada 2016 – 2020, când a câștigat alegerile locale din partea Partidului România Unită.

Ulterior, acesta s-a alăturat Partidului Național Liberal (PNL) și a candidat din nou la primărie în 2020, însă fără a reuși să obțină funcția. Totuși, a devenit consilier local.

În trecut, Moroșanu a fost asociat și cu AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), dar anul acesta s-a vehiculat că ar putea candida din partea PNL.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close