Antena 3 CNN Actualitate Locale Afacerea pentru care un român s-a întors acasă, după 10 ani petrecuți în străinătate, și speră să dea lovitura: ”Unii se chinuie să plece, noi ne chinuim să ne întoarcem”

Afacerea pentru care un român s-a întors acasă, după 10 ani petrecuți în străinătate, și speră să dea lovitura: ”Unii se chinuie să plece, noi ne chinuim să ne întoarcem”

Un român din Iași s-a întors în țară, după 10 ani petrecuți în străinătate, și vrea să își deschidă o afacere cu care speră să dea lovitura.

Afacerea pentru care un român s-a întors acasă, după 10 ani petrecuți în străinătate, și speră să dea lovitura: ”Unii se chinuie să plece, noi ne chinuim să ne întoarcem”
Sursa foto: Facebook
de Andreea Ştefan    |    31 Ian 2024   •   19:25

După un deceniu petrecut în străinătate, Eusebiu s-a întors în România în 2022. Cu o călătorie inițială în căutarea stabilității financiare prin Germania, Italia și Austria, el și-a dat seama că sentimentul de apartenență și dorul de casă au greutatea lor unică.

Astfel, a luat decizia de a reveni în țara natală. În prezent, Eusebiu este încrezător că a identificat o oportunitate de afacere care îi va aduce succesul mult dorit și un venit considerabil.

Cu convingerea fermă că instalarea panourilor fotovoltaice reprezintă o afacere de viitor în România, Eusebiu a luat imediat inițiativa și a înființat o firmă dedicată acestui domeniu.

Acesta a investit timp și resurse în dobândirea cunoștințelor necesare pentru montarea panourilor, pregătindu-se astfel pentru a deveni antreprenor în acest sector în plină dezvoltare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu Eusebiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Am plecat un pic “pe” Italia, dar a fost catastrofă cu munca pe acolo. Nu am găsit de lucru, nu ştiu, pur şi simplu am făcut toate meseriile pământului, numai de electricitate nu m-am ocupat.

DJ de radio am fost, la Asociaţia Română Flacăra din Torino am fost director de comunicare, am fost de toate, doar ca electrician nu am găsit de lucru.

În 2006, mi-am luat o maşină din Germania şi aşa am cunoscut un tip care avea firmă de instalaţii electrice, dar n-avea decât doi angajaţi pe atunci”, a povestit Eusebiu.

Bărbatul este profund convins că afacerea cu montajul de panouri fotovoltaice va fi cheia succesului său. La sfârșitul anului 2022, și-a pus în aplicare planurile și a înființat Cella Electrotehnic SRL, o firmă specializată în instalații electrice.

Scopul său principal este să adune resursele financiare necesare pentru a oferi stabilitate familiei și pentru a-i aduce pe toți membrii săi acasă din străinătate.

“Unii se chinuie să plece, noi ne chinuim să ne întoarcem”, spune el.

Deși provocările implicate în a pune pe picioare o afacere nouă sunt multiple, bărbatul este hotărât să facă tot ce îi stă în putință pentru a asigura succesul companiei sale. În acest timp, soția și fiul său contribuie la susținerea financiară a firmei, muncind în Austria.

“Când se întoarce, fiul meu vrea să facă aceeaşi facultate ca şi mine, să se ocupe şi el de instalaţii electrice, că a lui e moştenirea. Acum munceşte împreună cu soţia mea la o fabrică de piese de avioane din Austria.

Şi nu-i numai firma, dar mai avem o casă de achitat acolo - am cumpărat o locuinţă, ca să nu stăm cu chirie. Mai avem şi pe aici nişte proiecte. Aşa că imediat ce am venit mi-am luat un apartament în Valea Lupului şi m-am apucat de treabă. Nu am stat cu mâna-n sân. M-am înscris în Asociaţia Electricienilor din România, care e recunoscută la nivel de ţară şi chiar european.

Ei au făcut cursuri de montare a panourilor fotovoltaice. M-am autorizat pe fotovoltaice, mi-am înrămat frumos autorizarea, mi-am găsit băieţi, că greu e cu oamenii”, a mai explicat Eusebiu.

×
Subiecte în articol: afacere panouri fotovoltaice
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close