Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă în Buzău: o mamă și fiicele ei au dispărut noaptea, în pădure | Un urs a făcut ravagii într-o comună apropiată

Alertă în Buzău: o mamă și fiicele ei au dispărut noaptea, în pădure | Un urs a făcut ravagii într-o comună apropiată

Polițiștii din Buzău au fost în alertă, după ce o mamă și fiicele ei au dispărut într-o pădure din localitatea Năeni. Astăzi, femeie şi fiicele ei au fost găsite.

de Georgiana Botez    |    29 Apr 2023   •   11:34

Este vorba despre o femeie de 35 de ani și fetițele sale, de 11 și 5 ani (foto).

Acestea au plecat vineri seară în pădure să adune crengi uscate pentru foc și nu s-au mai întors.

Mama femeii, bunica fetițelor, este cea care a alertat autoritățile, sâmbătă dimineață.

Citește și: Deznodământ în cazul mamei din Buzău, care a dispărut în pădure cu cele două fiice | Unde au fost găsite

"După ce au fost anunțați, polițiștii au început imediat căutările, ajutați de jandarmi și de voluntari din localitate. Rudele celor dispărute își fac griji, mai ales că în ultimele zile un urs a făcut prăpăd în satele din apropiere.

În comuna Merei, aflată la 20 km distanță de Năeni, mai multe animale domestice au fost sfâșiate de animalul sălbatic.

Un alt motiv de îngrijorare este că, pe timpul nopții, temperaturile scad foarte mult, iar femeia a plecat după lemne îmbrăcată subțire și cu papuci în picioare.

În consecință, operațiunea autorităților este una contra cronometru pentru găsirea tinerei mame și a celor două fetițe ale ei", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Georgiana Botez.

Purtător de cuvânt: "La căutări participă și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale"

"În căutări sunt implicați polițiști de investigații criminale, polițiști din cadrul secției de Poliție rurală Merei, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Până la acest moment nu avem noi date, din păcate, despre cele trei persoane.

Colegii fac căutări în zona în care cele trei s-ar fi dus. De asemenea, se fac cercetări cu privire posibilitatea ca acestea să se afle în vizită la o rudă, fără să mai anunțe.

Zona de căutări este o zonă muntoasă, în extravilanul satului Vârf. Din fericire, în ultimul timp în zona aceea nu au fost sesizări cu privire la prezența unor urși", a spus Cornelia Stroe, purtător de cuvânt al Poliției Buzău, la Antena 3 CNN.

Astăzi, în jurul orei 13.00, poliţiştii au anunţat că femeia şi cele două fiice ale le au fost găsite.

"Femeia de 35 de ani și cele două minore în vârstă de 11 respectiv, 5 ani, dispărute în ziua de 28 aprilie a.c, au fost găsite în județul Brăila. Din primele verificări a reieșit că cele trei nu ar fi fost victimele vreunei infracțiuni", au anunţat poliţiştii.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close