Antena 3 CNN Actualitate Locale „Nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta sau să îl hrăniţi!”: Un urs a fost văzut pe două străzi, într-o localitate de lângă Ploiești

„Nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta sau să îl hrăniţi!”: Un urs a fost văzut pe două străzi, într-o localitate de lângă Ploiești

urs hrana padure
Urs în căutare de hrană la marginea unei păduri. Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    10 Iul 2024   •   17:50

Un urs a fost văzut pe două străzi din satul Păuleşti, aflat în apropiere de Ploieşti, autorităţile făcând, miercuri, apel la prudenţă. Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, alerta la 112 a fost dată marți, chiar în ziua în care o fată de 19 ani a fost ucisă de un urs pe un traseu din Bucegi.

"A fost identificată prezenţa unui urs în satul Păuleşti, pe strada Colinei, respectiv Măgurei! Dacă îl vedeţi, vă rugăm să păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta sau să îl hrăniţi!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Păuleşti.

Cetăţenii au fost sfătuiţi să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 dacă văd animalul.

„A atacat-o pe potecă”: Trupul tinerei ucise de urs în Bușteni a fost recuperat. Fata avea 19 ani, era din Iaşi și locuia în București

Trupul tinerei care a fost ucisă, marţi, de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi a fost recuperat de salvatori, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Atenție, informații cu un puternic impact emoțional.

Salvamont Prahova a anunţat faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat. Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit, la Antena 3 CNN, cum s-a întâmplat tragedia.

„Din informațiile pe care le avem, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo. Ursul a coborât după ea, iar persoana care a rămas în potecă și a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 și de aici s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare.

Cei de la jandarmi au venit și au recuperat persoana care a rămas în potecă, iar colegii mei au coborât jos în prăpastie, unde din păcate, leziunile pe care le avea victima erau incompatibile cu viața.

S-a încercat extragerea trupului cu elicopterul, dar valea era foarte îngustă, nu s-a putut face trolierea, iar colegii mei, au fost 12 salvamontiști, au fost acolo și au început coborârea terestră, coborâre care s-a terminat în urmă cu câteva minute.

Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui sau trofeului și a încercat să-l recupereze. Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme.

Probabil specialiști în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.

Nu cred că el a fost surprins în potecă de de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat. 

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță.”, a relatat șeful Salvamont România.

Fata ucisă de urs avea 19 ani, era din Iaşi și avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti. 

×
Subiecte în articol: urs alerta București prahova Ploiești
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close