Antena 3 CNN Actualitate Locale Alunecare masivă de teren în județul Prahova: Șase gospodării afectate. Proprietarii ar putea fi evacuați

Alunecare masivă de teren în județul Prahova: Șase gospodării afectate. Proprietarii ar putea fi evacuați

Alunecare masivă de teren în județul Prahova: Șase gospodării afectate. Proprietarii ar putea fi evacuați
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Apr 2017   •   15:32

Şase gospodării din satul prahovean Ţărculeşti, comuna Gornet Cricov, sunt afectate de o alunecare masivă de teren activată în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile, proprietarii urmând a fi evacuaţi în funcţie de evoluţia fenomenului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, alunecarea de teren măsoară, pe verticală, aproximativ 10 metri înălţime, aproximativ 350 metri lungime şi aproximativ 45 de metri lăţime.

"Alunecarea de teren a afectat 6 proprietăţi, împrejmuiri distruse în totalitate, iar o anexă gospodărească este răsturnată în totalitate. Evoluţia alunecării de teren poate afecta şi locuinţele celor 6 proprietari. (...) În funcţie de evoluţia alunecării de teren, se va proceda la evacuarea celor 5 persoane (4 adulţi şi un copil) din locuinţele afectate, la căminul cultural din localitate, urmând ca prin şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să li se asigure două din cele şase locuinţe modulare existente la nivelul judeţului", se arată într-o informare a ISU Prahova.

Conform sursei citate, după evaluarea în teren a pagubelor produse de alunecare, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat un expert pentru a efectua un studiu geotehnic, acesta apreciind că stabilizarea alunecării de teren este costisitoare, fiind nevoie de aproximativ 5,6 milioane lei, soluţia identificată fiind aceea de strămutare a proprietarilor.

×
Subiecte în articol: prahova
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close