Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul pentru care un bărbat din Satu Mare a primit o amendă colosală după ce și-a sacrificat porcul din curte

Motivul pentru care un bărbat din Satu Mare a primit o amendă colosală după ce și-a sacrificat porcul din curte

Un bărbat din Satu Mare s-a ales cu o amendă colosală după ce a aluat decizia de a tăia porcul din propria curte. Bărbatul nu s-a gândit nicio clipă că face ceva greșit să că se va ajunge la această situație.

Motivul pentru care un bărbat din Satu Mare a primit o amendă colosală după ce și-a sacrificat porcul din curte
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   17:37

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare i-au aplicat unui sătmărean – persoană fizică – o amendă contravențională în valoare de 6.000 lei.

Motivul este unul cât se poate de banal: nu a anunțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial. Iată cum foarte mulți sătmăreni riscă să ajungă în aceeași situație, mai ales că se apropie sezonul sacrificării porcilor.

Nu este singurul caz de acest gen. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au mai aplicat și trei avertismente pentru trei exploatații non profesionale din localitățile Chereușa, Hodod și Giurtelecul Hododului.

Aceștia au cumpărat animale fără documente sanitare veterinare, dar și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele existente, potrivit Presasm.ro.

Citește și: Orașul în care ambulanțele sunt amendate pentru viteză excesivă, chiar dacă sunt în misiune

În această perioadă, în județul Satu Mare evoluează focare de Pestă Porcină Africană în localitatea Urziceni. În această săptămână au fost stinse 15 de focare de Pestă Porcină Africană din localitățile județului.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close