Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenzi usturătoare în urma unui control la Stadionul Ghencea. Neregulile descoperite de Inspecția Muncii

Amenzi usturătoare în urma unui control la Stadionul Ghencea. Neregulile descoperite de Inspecția Muncii

Au fost aplicate amenzi usturătoare în urma unui control efectuat de Inspecția Muncii la Stadionul Ghencea.

Amenzi usturătoare în urma unui control la Stadionul Ghencea. Neregulile descoperite de Inspecția Muncii
Sursa foto: Stadionul Steaua-Ghencea Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   16:40

Neregulile au fost descoperite în urma unui control efectuat de Inspecţia Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, la Stadionul Ghencea.

Astfel, a fost identificată o firmă de pază și protecție la care lucrau 623 de persoane fără forme legale de angajare (muncă nedeclarată) sau cu documente de angajare înregistrate după începerea activității.

Controlul s-a desfășurat în perioada 01 - 08.11.2023, pe stadionul Ghencea, împreună cu Jandarmeria Română, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 600.000 de lei.

"„În urma controlului s-au constatat următoarele încălcări privind legislaţia muncii: 16 persoane prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă; pentru 308 persoane societatea a transmis în REVISAL contractele individuale de muncă după data începerii activităţii; 299 persoane prestau activitate peste norma de muncă prevăzută în contractul individual de muncă”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. 

Citește și: Un bărbat i-a furat inima unei femei din Floreşti, dar şi tot ce avea în casă, la prima întâlnire

Ministerul mai informează că fiecare contravenție a fost sancționată cu amendă de 200.000 de lei, conform Legii 53/2003 – Codul Muncii.

 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close