Antena 3 CNN Actualitate Locale Angajata unei bănci din Mediaş a furat din conturile clienţilor peste 140.000 de euro fără ca oamenii să îşi dea seama

Angajata unei bănci din Mediaş a furat din conturile clienţilor peste 140.000 de euro fără ca oamenii să îşi dea seama

O angajată a unei bănci din Mediaș a fost reținută după ce a furat peste 140.000 de euro din conturile oamenilor. Acum este cercetată pentru delapidare și fraudă informatică.

Angajata unei bănci din Mediaş a furat din conturile clienţilor peste 140.000 de euro fără ca oamenii să îşi dea seama
Sursa foto: freeimages.com/Bongani
de Ştefan Petrică    |    02 Feb 2023   •   15:04

O femeie în vârstă de 57 de ani, din Mediaș, a fost reținută de oamenii legii, fiind cercetată pentru delapidare și fraudă informatică.

De mai bine de șapte ani, femeia a sustras bani din conturile clienților, fără ca aceștia să își dea seama.

Aceasta nu lua sume considerabile, însă făcând asta în mod repetat, a reușit să fure din conturile a opt clienți aproape 389.271 de lei și peste 60.000 de euro.

Unul dintre clienții păgubiți a verificat mai atent contul cu economii dându-și seama de fraudă. A mers direct la poliție, iar ulterior s-a descoperit că mai sunt și alți oameni în aceeași situație.

Citește și: Un paznic a furat sute de mii de lei dintr-un bancomat. Metoda inedită cu care a sustras banii

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au reținut-o pe angajata băncii. Ea este cercetată penal pentru delapidare, fraudă informatică, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Femeia mai avea doar câțiva ani până la pensie, însă după acest incident, cel mai probabil își va pierde și locul de muncă.

Va urma și un proces în instanță pentru ca oamenii păgubiți să-și poată recupera sumele de bani furate.

×
Subiecte în articol: Medias banca delapidare frauda
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close